Dirigent

Cantate Cum Gaudio

Naar intro

                                                                  Zingen met blijdschap

 

Start
Homepage
Wie zijn wij
Bestuur
Dirigent
Concertagenda
Voor Leden
Fotogalerij
Nieuwe Leden
Cd's en Dvd
Donateurs
Sponsors
Gastenboek
Persberichten
Contacten
Links

 

 
Foto Dick Verton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans v. Rossum werd geboren in Amsterdam op 30 augustus 1958. Op 8 jarige leeftijd gaf hij zijn eerste openbare orgel concert. Hij studeerde kerkorgel, compositie en koordirectie aan het Conservatorium in Leeuwarden.
Hierna ging hij naar Praag om bij Vladimir Valek orkestdirectie te studeren. Arrangementen  en  composities van Hans van Rossum genieten internationale belangstelling. 
Met orgel- en koorconcerten in o.a. Wenen (A) -  Dortmund (D) -  Halberstadt (D) -  Absam ( E) - Hastings  (E) -  Rochester (E) -  Göttingen (E)  -  Londen  (E)  -  Antwerpen (B)  oogstte hij veel succes. Dat hij een veelzijdig musicus is spreekt voor zich. Een groot aantal van zijn composities worden uitgegeven bij een aantal uitgeverijen.
Hans v. Rossum is werkzaam als dirigent bij een 8 tal  Friese koren. Verder is hij muziekdocent in het basisonderwijs. Tevens is hij docent aan zijn eigen muziekschool. Ook als jurylid bij koor evenementen, is hij een graag geziene gast. Naast freelance organist en pianist verleende hij veelvuldig medewerking aan Radio en CD opnamen.

Het is Hans v. Rossum die het koor naar een hoog niveau heeft gebracht.

Op 25 mei 2012 is onze dirigent Hans van Rossum getrouwd met Akkianne Luik, hieronder enkele foto's van dit heugelijke gebeuren. Klik op de foto om hem te vergroten.

.

Top


.: Webdesign en webbeheer: Piebe van den Berg