Wie zijn wij

Cantate Cum Gaudio

Naar intro

                                                                  Zingen met blijdschap

 

Start
Homepage
Wie zijn wij
Bestuur
Dirigent
Concertagenda
Voor Leden
Fotogalerij
Nieuwe Leden
Cd's en Dvd
Donateurs
Sponsors
Gastenboek
Persberichten
Contacten
Links

 


  
 Foto
Piebe van den Berg

Het Christelijk Regionaal Mannenkoor “ Cantate Cum Gaudio “ is opgericht op 21 December 1968  en telde toen 14 leden. Cantate Cum Gaudio betekent: ” Zingen met blijdschap ” Dat stond deze enthousiaste groep voor ogen, de blijdschap van het evangelie,  zingend uitdragen. Het koor stond onder leiding van dirigent P. Holtrop, het verzorgde concerten en gaf medewerking aan kerkdiensten.  Toen het 10 jarig jubileum werd gevierd, kwam de eerste LP. uit , die opgenomen werd op 27 mei 1978 in de Ned. Herv. Kerk in Hasselt, met medewerking van soliste Riek v.d. Haar en orgel begeleiding van Jan Zwanepol. Het koor kwam in 1980 onder leiding te staan van dirigent W.C. Boersma, en onder zijn leiding kwamen nog 2 LP`s uit, de eerste met orgel begeleiding van Klaas Jan Mulder  en solisten  Netty Otter  en Albert Boonstra, de tweede met organist Theo Jellema  en een koperkwartet.
Sinds  sept. 1986  staat  ” Cantate Cum Gaudio ”  onder de bezielende leiding van dirigent en componist  Hans van Rossum.  Het repertoire is in de loop van de jaren flink uitgebreid met  spirituals – operette – en opera melodieën welke worden uitgevoerd in verschillende talen. 
Door Hans v. Rossum is veel aandacht besteed aan persoonlijke stemvorming en koorklank, waardoor het koor op een hoog zangniveau is gebracht.

In september 1991 werd de eerste CD. opgenomen in de Martini Kerk in Bolsward, met  medewerking van Jacob de Haan, Wiebe Buis en organist Jan Zwanepol.
Vanaf de oprichting heeft het koor meer dan 450 optredens verzorgd in binnen- en buitenland.  Ook was het koor betrokken bij een aantal radio opnamen door de NCRV – EO en Omrop Fryslân. 

 In 1998 heeft het koor op uitnodiging van Dulwich Preparatory School uit Cranbrook een vierdaagse concertreis gemaakt door Engeland, een evenement wat zo goed beviel, dat het in het voorjaar van 2001 werd herhaald, met optredens in Maidstone,  Rochester, Hasting en Londen.
Oktober 2002  bracht het koor een tegen bezoek aan het mannenkoor ” MGV  Liedertafel 1849  uit Fritzlar  in Duitsland.  Ook hier werd het optreden van Cantate Cum Gaudio zeer gewaardeerd, dit leidde tot nog nauwere banden voor samenwerking in de toekomst.

 
Foto Piebe van den Berg

Het jaar 2008 was een druk en interessant jaar voor de 55 leden van ons koor. In eerste instantie werd een DVD opgenomen en in tweede instantie werd er een groots jubileumconcert gegeven, waaraan o.a. meewerkte de sopraan Judith Sportel, bekend van het EO tv programma "Nederland zingt". In 2009 werden er eind april opnamen gemaakt door Omrop Fryslân.

Op 13 t/m 15 November 2009 zijn wij voor de tweede maal naar ons bevriende mannenkoor "MGV Liedertafel 1849" uit Fritzlar in Duisland afgereisd. Samen hebben we onder grote belangstelling een prachtig concert gegeven. Zondagmorgen hebben wij de Heilige Mis in de Domkerk van Fritslar begeleid.

 

 

Top


.: Webdesign en webbeheer: Piebe van den Berg