Dirigent

Hans v. Rossum werd geboren in Amsterdam op 30 augustus 1958. Op 8 jarige leeftijd gaf Hanshij zijn eerste openbare orgel concert. Hij studeerde kerkorgel, compositie en koordirectie aan het Conservatorium in Leeuwarden.

Hierna ging hij naar Praag om bij Vladimir Valek orkestdirectie te studeren. Arrangementen en composities van Hans van Rossum genieten internationale belangstelling.

Met orgel- en koorconcerten in o.a. Wenen (A) - Dortmund (D) - Halberstadt (D) - Absam ( E) - Hastings (E) - Rochester (E) - Göttingen (E) - Londen (E) - Antwerpen (B) oogstte hij veel succes. Dat hij een veelzijdig musicus is spreekt voor zich. Een groot aantal van zijn composities worden uitgegeven bij een aantal uitgeverijen.

Hans v. Rossum is werkzaam als dirigent bij een 8 tal Friese koren. Verder is hij muziekdocent in het basisonderwijs. Tevens is hij docent aan zijn eigen muziekschool. Ook als jurylid bij koor evenementen, is hij een graag geziene gast. Naast freelance organist en pianist verleende hij veelvuldig medewerking aan Radio en CD opnamen. Het is Hans v. Rossum die het koor naar een hoog niveau heeft gebracht.